Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مستند تلویزیونی به رونمایی از بیابان‌های کمتر دیده شده در استان سرسبز گلستان می‌پردازد. ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۱:۳۹ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، هفته گذشته مستند «لبخند زمین» در قالب جشنواره تلویزیونی مستند به روی آنتن رفت. این مستند کوتاه که به کارگردانی زهرا ایران‌نژاد ساخته شده است، روایتی متفاوت از سرسبزترین استان ایران یعنی استان گلستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بهانه پخش این مستند گفتگویی با کارگردان آن انجام داده‌ایم. 

زهرا ایران نژاد، کارگردان مستند «لبخند زمین» در مورد موضوع این فیلم گفت: این مستند به موضوع افزایش بیابان‌ها در استان گلستان و از بین رفتن جنگل‌ها به ویژه در روستای آق‌قلا می‌پردازد. علیرغم این که بسیاری از افراد فکر می‌کنند استان گلستان، منطقه‌ای شمالی بوده و دارای جنگل‌های زیادی است، در این مستند می‌بینیم که این بخش از کشورمان به شدت در خطر بیابان‌زایی بوده و اخیرا پدیده ریزگرد در آن‌جا بسیار شایع شده است. شاید جالب باشد بدانید که در بخش‌هایی از این استان سرسبز کشورمان، شتر در جاده‌ها راه می‌رود و پوشش گیاهی آن کاملا از بین رفته است. علاوه بر این، روستاهای زیادی در بخش ترکمن‌نشین استان گلستان خالی از سکنه شده است چرا که در خطر ریزگردها هستند.

وی ادامه داد: در این مستند کوتاه که به سفارش منابع طبیعی استان گلستان ساخته شده است، راه‌های مقابله با بیابان‌زایی در این بخش برشمرده می‌شود. بر همین اساس، می‌توان گفت که یکی از دلایلی که منجر به گسترده شدن بیابان در گلستان شده است، موضوع اقلیم است و بخشی دیگر به فعالیت‌های انسانی مرتبط است. برای مثال، زراعت بیش از حد و غیر مجاز کشاورزان باعث افزایش سرعت بیابانی شدن این مناطق شده است. در حقیقت، نیمی از فیلم به موضوع تخریب محیط‌زیست استان پرداخته و نیم دیگر آن به ارائه راهکار برای حل این موضوع می‌پردازد.

این کارگردان و مستندساز در مورد تحقیق و پژوهش این مستند گفت: باید بگویم که اکثر روند تحقیق و پژوهش این مستند به صورت میدانی بوده است. البته منابع کتابخانه‌ای نیز داشتیم که بیش‌تر آن نتیجه تحقیقات پژوهشگران اداره منابع طبیعی استان بود. در مجموع، تحقیق و پژوهش این فیلم حدود 4 ماه به طول انجامید و در حین تصویربرداری نیز، تحقیق و پژوهش ادامه داشت. باید بگویم که هر زمان سر ضبط می‌رفتیم، دو کارشناس منابع طبیعی همراه‌مان می‌آمد تا به ما بگویند از چه زاویه‌ای به موضوع بپردازیم و چه مسائلی مهم است.

300 هزار هکتار اراضی گلستان در معرض بیابانی شدن استطرح مقابله با بیابان‌زایی در 15 هزار هکتار اراضی گلستان اجرا شد

 

او در مورد دلیل ساخت این مستند گفت: من خودم اصالتا اهل گلستان هستم اما تا یک سنی اصلا نمی دانستم که چنین مناطق بیابانی در سرسبزترین استان ایران داریم در حقیقت، مناطقی را در این استان داریم که اگر بی‌خبر شما را به آن‌جا ببرند احساس می‌کنید که در استان یزد حضور دارید. این موضوع هم برایم جالب بود و هم ناراحت‌کننده. با تحقیق و پژوهشی که داشتم فهمیدم این موضوع دلایلی را در پشت خود دارد و خوشبختانه اداره منابع طبیعی استان نیز حمایت کرد و با مشارکت صدا و سیما چنین مستندی را ساختیم.

عوامل ساخت این مستند عبارتند از: 

 تهیه کننده و کارگردان: زهرا ایران نژاد

 تصویربردار: مجید ایراندوست

 دستیار تصویر: محمد نوروزیان

 تدوین و صداگذاری:رامین روشنی

 تحقیق و پژوهش : زهرا ایران نژاد

 نویسنده متن: مجتبی طالبی

گوینده متن: داوود سعیدی

انتهای پیام/ 

R1539/P/S4,34,1430/CT1 واژه های کاربردی مرتبط شبکه مستند مستند

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه مستند مستند شبکه مستند مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۴۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم

هفته پیش طالبان فقط بخشی از حقابه ایران را از رود هیرمند داد، البته احتمالا از ترس سیل. دولت رییسی آن را به پای خود نوشت و گفت با پیگیری‌ها بالاخره حقابه را دریافت کرده. البته شاید رئیس جمهور ایران هنوز نمی‌داند که ملت ایران همه حقابه‌ای که از هیرمند باید داده شود را می‌خواهند، نه بخش کوچکی از آن را. دعوای ایران و افغانستان بر سر آب هیرمند، از 150 سال پیش شروع شد. هیرمند از کوه بابا در افغانستان سرچشمه می‌گیرد. بیشتر از هزار کیلومتر را طی می‌کند و به هامون هلمند یعنی هامون ایران می‌ریزد. 40 درصد از دلتای رود هیرمند در ایران است اما بالا دست، افغان‌ها سد کجکی و بند کمالخان را زده‌اند و اگر آب پشت سد زیاد باشد، آن را به گودزره هدایت می‌کنند. این کارها باعث شده سیستانی‌ها سهم زیادی از آب رود نبرند و مردم سال‌ها درگیر خشکسالی‌ باشند. /عصرایران

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پول هست زمین نیست!
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • فرونشست وحشتناک زمین ؛ پراید در زمین فرو رفت
  • فرونشست وحشتناک؛ پراید در زمین فرو رفت
  • فرونشست وحشتناک زمین؛ پراید در زمین فرو رفت
  • سقوط ابر‌های بارور در بیابان‌های عربستان (فیلم)